top of page
PuraVida_waveBGR_west_1.png
Pura Vida Jaapie Signature Cocktail
This is Pura Vida Terschelling, Family

DIT IS PURA VIDA

The place to be for food & life lovers

OVER ONS

Wij heten PURA VIDA en dat is niet voor niets! De naam ‘Pura Vida’ betekent letterlijk vertaald ‘puur leven’, een welbekende term onder de Costa Ricanen. Zegt iemand Pura Vida tegen je, dan betekent dit eigenlijk dat je op en top moet genieten van het moment en je absoluut geen zorgen hoeft te maken om de kleine dingetjes. Het verwijst naar de essentie van onze foodbars: genieten! Bij ons begin je de dag met een goede kop koffie en een voedzaam ontbijt, een gezonde smoothie of jezelf verwennen met een huisgemaakt taartje van Helga. Of je nu komt werken achter je laptop, lunchen met je familie of borrelen met vrienden: bij ons voel jij je thuis.

 

Vanaf 16:00 bereiden onze koks voor jou de lekkerste burgers, bowls & fingerfood. Kom bij ons langs tot in de late uurtjes voor een funky cocktail en een late night snack. Onze menukaart biedt voor ieder wat wils, maar met extra aandacht voor de vega en vegan lovers. Wij zijn een plek waar passie, plezier, creativiteit en duurzaamheid samenkomen, een hang out voor jong en oud. Na een dag vol heerlijke momenten op het eiland, zul je je afvragen waar de tijd en alle (alcoholvrije) wijn is gebleven. Ons doel? ervoor zorgen dat jij Pura Vida verlaat met een glimlach, vernieuwde energie en mooie herinneringen aan een dag.

HOE HET BEGON

Het initiatief van Pura Vida is begonnen bij Yorick Mulder. In het laatste jaar van zijn opleiding hotelmanagement kreeg hij de opdracht om een ondernemingsplan te schrijven. Het was tijd om zijn vele creatieve gedachten spinsels concreet op papier te zetten. Het is duidelijk dat het ondernemen in zijn bloed zit. Zijn moeder is horeca-diva Helga Stobbe, ruim 25 jaar eigenaresse van restaurant ’t Golfje geweest. Moeder en zoon hebben de handen ineengeslagen om de creatieve Pura’s op Terschelling tot stand te brengen. 

 

Inmiddels twee mooie panden omgetoverd tot Pura Vida. In augustus 2017 zijn de deuren geopend van de eerste jungle midden in het sfeervolle centrum van Midsland. Het historische pand vindt zijn oorsprong uit het jaar 1923. De laatste bedrijvigheid was ijssalon Italia. Na 5 maanden ploeteren met behulp van creatieve vrienden en familieleden was Pura daar. Maar stil zitten was geen optie, toen er een mooi knus pand vrij kwam in West-Terschelling is die kans met twee handen aangegrepen. Voorheen De Dis is nu ook omgetoverd tot een Pura, geopend in februari 2020.

Pura Vida Monstera

OUR VIBES

bottom of page